Wie zijn wij

Op de zorgboerderij d’Olle Es in Wilp, een landelijk dorpje in de uiterwaarden van de IJssel bij Deventer, geeft een verbouwde stal  onderdak aan een groep enthousiaste beeldhouwers. De samenwerking gaat terug naar 2004 toen daar een soort vrije academie werd gesticht door Oscar Rambonnet. Dit initiatief strandde in 2006 waarop wij zelfstandig zijn doorgegaan onder de naam Beeldhouwgroep Wilpse Klei.

Om ons te blijven uitdagen hebben we toen Theo Schreurs, beeldhouwer uit Olst/Deventer bereid gevonden ons op maandelijkse basis te begeleiden en te prikkelen tot ontwikkeling van onze eigen stijlen. Enkelen van ons hebben een volledige kunstacademie achter de rug terwijl anderen zich door diverse cursussen hebben ontwikkeld.

In de loop der jaren zijn we tot een hechte groep gegroeid waarin we ook elkaar stimuleren en kritische oordelen niet sparen om samen een stijgend niveau te realiseren. Nadat Theo om fysieke redenen afscheid moest nemen in 2018 zijn we verder gegaan met Jillis Waagmeester en nu Gosia Kalisciak, ook een beeldhouwer uit Deventer.

Binnen onze groep kan ieder zijn eigen stijl en impulsen volgen, wat zo goed werkt dat de meesten van ons al vanaf de oprichting betrokken zijn gebleven. Ook de sfeer op de boerderij is zo positief  dat we erg gehecht zijn geraakt aan deze inspirerende locatie. 

Met een zekere regelmaat organiseren we een expositie in de omgeving of elders in Nederland om ons werk te tonen en zo mogelijk te verkopen.
Op onze website vindt u de introducties van de deelnemersen van wie enkele ook een eigen website bijhouden, en een overzicht met foto's van hun recente werk,